Over het ontstaan van het Dorpsfeest

Begin 2022 ontstond tijdens een bestuursvergadering van de Dorpsraad Vereniging Dorpsbelang Elst (DVDE) het idee om een dag van én voor Elst te organiseren. Een feest, iets met activiteiten, in elk geval elkaar weer ontmoeten en meer te weten te komen over wat Elst allemaal te bieden heeft. Dit idee groeide en kreeg mede door subsidie van de gemeente Rhenen en het Preventieakkoord meer betekenis. Zo ontstond het plan voor een dorpsfeest waarin we Elsterse ondernemers, verenigingen én bewoners elkaar wilden laten ontmoeten.

De DVDE zocht aansluiting bij volleybalvereniging Musketiers, die eind augustus hun jaarlijkse beachvolleybaltoernooi houden. Samen optrekken in vergunningaanvraag en festiviteiten leek een goed plan. We vroegen inwoners van het dorp of ze wilden helpen met de organisatie. Corné van de Fliert bood zich aan, niet zomaar een helpende hand maar iemand met een eigen bedrijf! We konden het niet beter treffen. Met zijn ervaring vanuit Events By Corné wist hij het voor elkaar te krijgen ons keuzes te laten maken en te voorzien van de nodige handvatten. Vanuit het dorp melden steeds meer ondernemers en verenigingen zich aan om een bijdrage te leveren aan het feest. De een door het verkopen van spullen in een kraam, terwijl dat normaal alleen via de webshop gebeurde. De ander door het verzorgen van een workshop of presentatie. We konden rekenen op de hulp van de speelweek en de musketiers in het rond krijgen van bijvoorbeeld de nodige materialen. Alles kreeg vorm en zo ontstond een feest zoals we voor ogen hadden; voor én door Elst!

We hebben vast allemaal de dag nog in ons geheugen, lekker weer en leuke activiteiten. Was je er niet bij, dan heb je er vast wel iemand over gehoord! Zo’n succes, dat hadden we alleen maar kunnen dromen. Het doel van de DVDE was hiermee behaald, maar we beseften ons ook dat het veel tijd kost om een dergelijke dag nogmaals te organiseren. Gelukkig bood Corné zich aan om hierin een leidende rol op zich te nemen. Daarmee wordt de DVDE ontlast in de organisatie en hopen we dat het dorpsfeest ‘door het dorp’ wordt overgenomen. Zo dragen we het stokje over naar een nieuwe organisatie en hopen we nog vele jaren van het concept dorpsfeest te kunnen genieten!

Scroll naar boven